Με επιστήμονες ευαισθητοποιημένους στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη δραστηριότητα στον πλανήτη και επιμορφωμένους στον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τις ανάγκες σας χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, αντιμετωπίζουμε την απειλή της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Η καύση των ορυκτών καυσίμων σε συνδυασμό με ανθρώπινες δραστηριότητες (αποψίλωση τροπικών δασών, κτηνοτροφία, γεωργία κ.τ.λ.) προσθέτει τεράστιες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία της γης να αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς.
Ο ευρωπαϊκός κτιριακός τομέας ευθύνεται για την κατανάλωση του 40% της συνολικής τελικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για το 36% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Το 35% των κτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 50 χρόνων και το 75% αυτών κρίνονται ενεργειακά μη αποδοτικά. Στην χώρα μας είμαστε ελαφρώς χειρότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καθώς το 42% της συνολικής τελικής ενέργειας σχετίζεται με τα κτήρια εκ των οποίων το 79,1% αφορά κατοικίες. Επίσης το 83,82% των κτηρίων που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980 στην χώρα μας (χρονιά εφαρμογής του κανονισμού θερμομόνωσης κτιρίου) κρίνονται ενεργειακά μη αποδοτικά (κατηγορία Η).
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν.4122/2013, από 1/1/2021, όλα τα νέα κτίρια στην χώρα μας πρέπει να είναι κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (ΚΣΜΚΕ), ενώ για τα κτήρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, η υποχρέωση αυτή έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/2019.